Sprawdź największe zalety stylu industralnego!

Jeśli lubisz eksperymenty oraz jesteś osobą odważną styl industrialny jest tym, czego szukasz! Czytaj dalej oraz dowiedz się więcej jak wykonać wnętrze w tym trendzie.
Wielkie przestrzenie, wysokie loftowe mieszkania i minimalistyczne dekoracje – oto charakterystyczne cechy stylu industrialnego. Styl industrialny świetnie sprawdza się we mieszkaniach loftowych, ale możesz go także wykorzystać w kawalerce, gdzie przestrzeń jest otwarta. Żeby aranżacja nabrała niesłychanie atrakcyjnego stylu, meble z odzysku można zintegrować z minimalistycznym designem z najwyższej półki. Skoro już znamy, jakie są kluczowe cechy stylu industrialnego, to czas zastanowić się, jak przenieść je do kuchni. Trudno powiedzieć, czy mamy większe skłonności do eksperymentowania we mieszkaniach czy desperacko pragniemy odmienić otoczenie na lepsze i bardziej kuszące. Warto zadbać o to, aby elementy o zbliżonych wartościach pojawiały się w całym mieszkaniu. Projektowanie pomieszczeń w systemie przemysłowym to „integrowanie”, dlatego poszczególne powierzchnie nie powinny się od siebie odcinać co powoduje, że wzrok płynnie porusza się po całej przestrzenni nie natykając się na wyraźne granice wizualne. Kierunek przemysłowy tworzą w dużej mierze wielkie, wysokie oraz surowe strefy, najlepiej opatrzone dużymi oknami. Fason industrialny jest dla tych, którzy poszukują nowoczesności a także czegoś, co odbiega od tradycyjnych wnętrz z spisów meblowych. Styl ten narodził się w Nowym Jorku, gdzie pod wpływem recesji rozpoczęto masowo likwidować fabryki i magazyny. Aby wnętrze było dobrze oświetlone oraz wpasowało się w styl industrialny, zrezygnuj z firan a także zasłonek upiększających okna. Meble a także akcesoria należy zawsze dopasowywać logicznie a także myśleć przede wszystkim o wygodzie swojej i lokatorów. Salon w kierunku industrialnym powinien być podtrzymany w chłodnej, obiektywnej barwie – na miejscu będą szarości, chłodne beże, czerń a także biel. Trend industrialny we mieszkaniach zauważalny jest głównie na ścianach – pokochaliśmy cegłę, beton oraz chłodne kolory farb. Beton- we pomieszczeniach w trendzie przemysłowym traktowany, jest jako budulec wykończeniowy.

Styl industrialny to prosty nurt wywodzący się z przestrzeni industrialnych! Zobacz ten wpis a także dowiedz się więcej o tym niezwykłym trendzie w aranżacji pomieszczenia.
Fason industrialny jest niezwykle prosty, chłodny, dlatego aspekty takie jak rury, kable, betonowe stropy są uwypuklane. Świetne kolory do wnętrza w tym kierunku to barwy zimne, chłodne, takie jak biel, odcienie szarości, brązy, rdzawa czerwień. Fason przemysłowy narodził się w czasie, gdy zaczęto przekształcać hale fabryczne oraz magazyny na potrzeby lokalowe. Lofty a także mieszkania budowane od podstaw w stylu przemysłowym charakteryzują się szerokimi, obejmującymi całkowitą powierzchnię ściany z oknami, dużą przestrzenią i bardzo wysokimi kondygnacjami. Ilość znajdujących się w domu przedmiotów oraz szczegółów należy zredukować do minimum – trzeba kierować się zasadami minimalizmu. W tej sytuacji warto skorzystać z betonu architektonicznego, który je zakryje, a jednocześnie umożliwi zachować przemysłowy styl wystroju (popularnym rozwiązaniem jest zastosowanie gotowej do użycia pasty w kolorze szarego betonu, dobrze odwzorowującej surowy, szalunkowy beton. Współcześnie styl przemysłowy kojarzony jest z niezależnością, ekskluzywnością a także doskonałym gustem. Kiedyś ludzie do pomieszczeń znosili znalezione meble, wykorzystywali meble oraz dodatki znalezione na terenie byłych fabryk – tak urodził się trend przemysłowy. Wystarczy obiekt, który dawniej służył do celów przemysłowych i adaptujemy go na cele lokalowe, zachowując wszelkie ważne cechy budownictwa fabrycznego. Idealnie zaakcentuje styl kuchni, dobrze sprawdzi się w salonie, sypialni a nawet w ubikacji! Dzięki temu udaje się otrzymać świetny rezultat nawet wtedy, gdy wydaje się, że wnętrze jest zbyt małe na styl industrialny. Tak samo, jak kolory ważne są również produkty wykorzystywane w takim mieszkaniu. Styl przemysłowy korzysta z inspiracji przemysłową szorstkością oraz bałaganem, żeby paradoksalnie stanowić wyjątkowo gustowne, wręcz wyrafinowane wnętrza. Ściana, która pokryta będzie szarą cegłą, wprowadzi do salonu industrialny klimat. Z chwilą rozpowszechnienia się mody na mieszkanie w loftach i styl industrialny fabrykanci płytek wyszli własnym klientom naprzeciwko wprowadzając na rynek płytki przedstawiające beton i metal. Zastanowimy się, które typy światła sprawdzą się we wnętrzach urządzonych w ten oryginalny sposób oraz jakie faktycznie modele lamp dobrać, jeśli pragniemy uzyskać industrialny rezultat wyglądu we wnętrzu własnego mieszkania lub domu.

You may also like...